Arbeidsovereenkomsten

Goede arbeidsovereenkomsten zijn zo belangrijk

 

Het opstellen van een goede arbeidsovereenkomst met daarbij behorende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden lijkt eenvoudiger dan het is. Bovendien is het belang van een goed arbeidscontract groot. Want de afspraken die je hierin vastlegt vormen niet alleen de basis van de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer, maar ook de basis van je juridische positie in het geval er problemen ontstaan.

Zorg dat de basis goed is

 

Veel ondernemers gebruiken al jaren hetzelfde arbeidscontract. Vaak contracten die niet volledig en niet meer up-tot-date zijn of waar zelfs fouten in staan. Daarom is advies van een professional absoluut aan te raden, want het beperken van een eventuele schadelast begint namelijk bij de basis: de arbeidsovereenkomst. Door vooraf alle aspecten die nodig zijn voor het opstellen hiervan goed met elkaar af te stemmen, voorkom je onduidelijkheden en sluit de arbeidsovereenkomst perfect aan bij jouw bedrijf en een eventueel geldende CAO.

Hulp bij vragen als:

 

Xanthus V Voldoen je arbeidsovereenkomsten (nog) aan de nieuwe wet- en regelgeving?

Xanthus V Proeftijd: wanneer mag het wel en wanneer mag het niet?

Xanthus V Heb ik wel of geen arbeidsovereenkomst nodig?

Xanthus V Hoe zit dat bij stagiairs en freelancers?

Xanthus V Heb ik aan alle juridische aspecten gedacht?

 

Wat je vraag over arbeidsovereenkomsten ook is: Xanthus helpt je verder.
Van het opstellen van compleet nieuwe arbeidsovereenkomsten tot het screenen van de huidige contracten en alles wat er verder bij komt kijken. Want met het opstellen en ondertekenen van inhoudelijk goede contracten ben je er natuurlijk niet. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het goed (laten) monitoren van de lopende contracten. Iets wat vaak vergeten wordt en juist zo belangrijk is, bijvoorbeeld als het om het aanzegbeding gaat.

Monitoren aanzegbeding

 

Bij tijdelijke overeenkomsten moet je namelijk minimaal 1 maand voor het einde van de overeenkomst aangeven of je wel of niet verder gaat met een werknemer. Doe je dat niet, dan kan de werknemer eisen dat er 2 maandsalarissen moeten worden betaald als schadevergoeding.

Tip van Xanthus!
laat een periodieke check van je arbeidsovereenkomsten uitvoeren, zodat je zeker weet dat je contracten voldoen aan alle juridische aspecten

Meer weten over arbeidsovereenkomsten?

Wil je alleen even sparren over 1 specifiek contract of juist volledige ondersteuning van een professional op die momenten dat jij daar behoefte aan hebt? Alles is mogelijk. Ik ben inzetbaar voor een paar uur per week of maand, op projectbasis of incidenteel. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken, dan weet je zeker dat het goed geregeld is en kun jij verder met ondernemen.