PERSONEELSADMINISTRATIE EN VERZUIMDOSSIERS

Personeelsadministratie en verzuimdossiers op orde brengen en houden

 

Heb je hulp nodig bij het inrichten, actualiseren en bijhouden van een goede personeelsadministratie? Heel begrijpelijk, want er komt nogal wat bij kijken: een loonadministratie bijhouden, goede personeelsdossiers opbouwen en het up-to-date houden hiervan. Veel ondernemers met personeel doen dit zelf, maar merken dat het veel tijd kost. Ze doen het ‘erbij’ en hebben niet alle kennis en expertise in huis is. Voldoe je bijvoorbeeld wel aan alle regels? Profiteer je van alle faciliteiten? Heb je inzicht in verzuimcijfers en verzuimkosten? Weet je wat je kunt doen om de schadelast bij verzuim te beperken?

 

Reden genoeg om je personeels- én verzuimadministratie (periodiek) door een professional te laten screenen of dit onderdeel (deels) uit te besteden. Dan weet je zeker dat het goed geregeld is en kun jij met een gerust hart verder met ondernemen.

Of het nu gaat om advies en ondersteuning bij:

 

Xanthus V Het inrichten en up-to-date houden van personeelsdossiers

Xanthus V Het inrichten en opstellen van verzuimdossiers

Xanthus V Het krijgen van inzicht in verzuimcijfers

Xanthus V Het up-to-date blijven na wijzigingen in wet- en regelgeving

Of hulp bij vragen als:

 

Xanthus V Hoe zit het met personeelsdossiers en de privacy van medewerkers?

Xanthus V Hoe leg je functionerings- en beoordelingsgesprekken goed vast?

Xanthus V Wat komt er allemaal kijken bij indiensttreding van nieuwe medewerkers?

Kortom: je personeels- en verzuimadministratie op orde brengen én houden. Daar draait het om en dat is waar ik ondernemers bij help. Goed, snel en altijd afgestemd op de behoeften en het bedrijf. Of het nu gaat om een vraag over een specifiek personeelsdossier, het periodiek checken van de hele personeelsadministratie of complete begeleiding en ondersteuning: alles is mogelijk.

Tip van Xanthus!
Wet op de identificatieplicht. Verlopen identiteitsbewijs van werknemer
Als werkgever heb je een kopie van het identiteitsbewijs van de werknemer(s) gemaakt toen deze geldig was. Als het identiteitsbewijs van een werknemer tijdens zijn dienstverband verloopt, hoef je deze niet te vervangen.

Meer weten over personeelsadministratie en verzuimdossiers?

Neem gerust vrijblijvend contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. Telefonisch of in een persoonlijk gesprek.