PERSONEELSBELEID EN STRATEGISCH HR

Personeelsbeleid en Strategisch HR

 

Een goed personeelsbeleid is essentieel voor elke organisatie met medewerkers. Het geeft houvast en voorkomt onduidelijkheden en discussies. Bijvoorbeeld over zaken als ziek- en herstelmeldingen, hoe te handelen tijdens ziekteverzuim, hoe ga je met elkaar om en wat medewerkers van jou als werkgever mogen verwachten en andersom. Door dit soort afspraken vast te leggen in een personeelsgids, bedrijfsreglement of huishoudelijk reglement, weet iedereen waar hij of zij aan toe is en heb je als werkgever en werknemer iets om op terug te vallen. Wel zo duidelijk én professioneel.

Of het nu gaat om praktische zaken als:

 

Xanthus V Auto van de zaak

Xanthus V Social media op de werkvloer

Xanthus V Vakantie wetgeving

Xanthus V Telefoon en internetgebruik

Of strategische HR-vragen als:

 

Xanthus V Hoe richt ik mijn personeelsdossiers zo in dat ze compleet en up-to-date zijn?

Xanthus V Wat kan ik doen om mijn loonkosten goed beheersbaar te houden?

Xanthus V Hoe beperk ik de schade bij ziekteverzuim ?

Xanthus V Wat kan ik doen om duurzame inzetbaarheid te stimuleren?

Xanthus ondersteunt van A tot Z

 

Met mijn hulp is een helder én goed uitvoerbaar personeelsbeleid haalbaar voor elke ondernemer en organisatie. Zowel praktisch als strategisch. Ik help bij het maken en vastleggen van een P&O-beleid dat perfect past bij jouw bedrijf of organisatie. Dat kan door het screenen en actualiseren van bestaande documenten of door het compleet opstellen van deze personeelsinstrumenten.
Maar ook door bijvoorbeeld samen een (loon)kostprijsanalyse te maken: want wat kost personeel nu eigenlijk? Waar kun je besparen en wat is er nog aan ruimte om te investeren?

 

Heb je daarna ondersteuning nodig bij het uitrollen en uitvoeren van dit (nieuwe) P&O-beleid? Dat kan. Net waar de behoefte ligt. Dat inventariseren we samen en op basis daarvan maken we een concreet plan van aanpak. Altijd op maat en doelgericht, zodat je weet waar je aan toe bent en alles goed geregeld wordt.

Tip van Xanthus!
Laat een Ziekteverzuimreglement maken waarin alle afspraken over ziekteverzuim worden vastgelegd. Zeer waardevol voor je bedrijf en medewerkers.

Meer weten over personeelsbeleid?

Maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.